Kong Kong – Raw and primitive 7″

7-kong-kong

Kong Kong – Raw and primitive 7″
Contact: Facebook
Gorilla City Records

FLAGGA1 Svensk
Jag förstår verkligen inte riktigt vad som händer här. Jag gillar gitarrerna som påminner en hel del om Stone Roses, jag gillar hur låtarna är uppbyggda och jag gillar verkligen musiken. Men sen kommer vi till sången. Den är inte nödvändigtvis dålig i sig men jag får det inte att gå ihop med musiken. Det blir liksom någon form av hardcoresång till indierock. Det är nästan så att just sången låter bättre på 45 varv, men då blir inte musiken bra.

Men visst, Kong Kong är så klart ändå intressanta eftersom de har ett eget sound. Låtarna påminner faktiskt lite om de svängiga delarna i den gamla Chumbawamba-låten Tubthumping, i alla fall när det gäller strukturerna men det är det enda. Kong Kong är dessutom avsevärt bättre. Det är kanske inte ren punk men å andra sidan ingen annan genre heller. Kanske kan det beskrivas som en blandning mellan indierock och punk. Jag tycker faktiskt att de är riktigt bra även om jag inte kan förlika mig med sången till 100%.

Av de fyra låtarna tycker jag att ”Cassette” är bäst. Kong Kong har som sagt ett eget sound och därför ska det bli riktigt intressant att följa bandet och höra hur de kommer att utvecklas, eventuellt är det något stort på gång. De fyra låtarna spelas igenom på dryga 10 minuter.

FLAGGA1 Britt
Kong Kong are a really interesting band, the guitars sounds much like The Stone Roses and the music structure reminds a bit of the catchy parts in the classic Chumbawamba song ”Tubthumping”, but Kong Kong are much better. I cannot come to terms with the vocals though. It’s kind of hardcore vocals and they doesn’t really, in my opinion match the music in a natural way.

The music is a mix between punk and indierock and I like all the four tracks, but I consider ”Cassette” as the best song. Kong Kong truly have a genuine sound and it will be interesting to see how the band will develop in the future. They may have something big going on. This is music for open-minded people who like catchy beats. Running time: 10 minutes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s