The Guilt – New knives

22-guilt

The Guilt – New knives CD
Contact: Facebook I Website
Heptown Records

Det här är något helt nytt för mig men vilken härlig käftsmäll. The Guilt är en duo från Skåne som levererar stenhård electropunk som förmodligen tar klubbarna i de östra delarna av Tyskland med storm. The Guilt är inte bara en vanlig liten discokula nej de är en enorm ljusshow, en av de största du sett. Energin är maxad och samtidigt är hitpotentialen stor. Det går inte att komma ifrån att det finns likheter med The Sounds men de är lika punkiga och stökiga som L7.

New Knives är en av de mest intressanta skivor som jag har hört på länge. Den som säger att rockmusik måste framföras av ”riktiga instrument” är härmed motbevisade. Trots att jag legat mycket på sofflocket under lyssningarna känns det ändå som jag genomgått ett smärre träningspass, det är inte många band som lyckas få fram den känslan.

Eftersom jag har dålig koll på electropunkscenen kan jag inte namndroppa diverse band, däremot är The Guilt ett band som har fått upp mina ögonen för den genren. Skivan börjar starkt med ”Enemy” och avslutas lika starkt med ”Nobody likes you”. Våga gå utanför boxen och ge dem en chans. Det här är ett lysande album från början till slut och de 10 låtarna har en speltid på 24 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s