Grå Vardag – Vanligt Folk

23-grå-vardag

Grå Vardag – Vanligt Folk 
Contact: Facebook 

Jag har verkligen sett fram emot nytt material med Grå Vardag och nu är det äntligen här. På den här skivan låter de mer Oi! än någonsin och jag klagar sannerligen inte över det för de gör det riktigt bra. Däremot kan jag sakna lite av det ös de hade på förra sjuan ”Vi tackar…” Hur som helst är det skönt med ett svenskt band med det här soundet som faktiskt har både vettiga och bra texter.

Som förespråkare av fotbollskörer kan jag ju inget annat än att jubla, här bjuds det på körer som bjuder in till allsång, det här är en skiva som bör spelas i landets alla parker sommar efter sommar. Just på grund av det melodiösa finns det en del likheter med Booze And Glory och Lion’s Law. För att återgå till texterna måste jag säga att de har en punkig touch och som vanligt delas det ut en hel del kängor till allt möjligt. Vanliga Människor skulle kunna vara en förlängning av Gatans Lag-klassikern Jag hatar folk.

Det här är en skiva som bara växer och växer, de 9 låtarna spelas igenom på 18 minuter, det är med andra ord inte så mycket krusiduller, trots det har de fått in rejält med innehåll. Grå Vardag har gjort ett fantastiskt jobb med låtmaterialet, hitlåtarna avlöser varandra, allra bäst gillar jag Bäst Före, Vanliga Människor och Livets Hårda Skola.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s