Slaveriet – Skuldfri?!

24-slaveriet

Slaveriet – Skuldfri?! CD
Contact: Facebook
Second Class Kids Records

Då var äntligen Slaveriets debutalbum ute och det går inte annat än att säga att det är riktigt stabilt och välspelat. Det är inte helt fel att benämna musiken som trallpunk men jag vill ändå inte riktigt göra det. Visst är det melodiöst och svängigt men det är mycket mer pang på än den traditionella trallpunken. Man får ge skivan ett par lyssningar innan låtarna börjar utkristalliseras, för i början låter allt ganska likadant. Ett Enda Val, Nattens Mara och Förblindad är ett par av de låtar som ändå ganska snabbt sticker ut och tillhör skivans bästa låtar. Men allra bäst är Sådana Som Oss.

Det vore väl tjänstefel att inte nämna att det är Bjurre som sköter trummorna i Slaveriet, men det vet nog alla redan. Bjurre i all ära men jag tycker att en av skivans behållning är Jenz basspel, vilket mäktigt jobb han gör med alla basgångar. Givetvis ska Loppan ha cred också, jag gillar det lilla vemod som finns i hennes röst. För att vara diplomatisk måste även gitarristen Jonsson nämnas, det skulle inte förvåna mig om han lyssnar en del på NOFX, gitarrspelet låter faktiskt så.

Slaveriet kommer gå hem hos alla som gillar lite hårdare melodiöst ös i stil med Asta Kask, Cosa Nostra och vissa perioder av Kurt Olvars Rebeller. De 13 låtarna har en speltid på 30 väl investerade minuter. Jag har sagt det förr och säger det igen, Second Class Kids levererar som vanligt rykande svensk punk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s