Ernst And The Edsholm Rebels – A Momentary Relapse for No Reason

26-EATER

Ernst And The Edsholm Rebels – A Momentary Relapse For No Reason CD
Contact: Facebook I Bandcamp
Ernst Records

Vad härligt att höra ifrån Ernst igen. Här har vi åtta låtar som klockar in på drygt 37 minuter, då är förvisso den sista låten 12 minuter. Här snackar vi tung, nedstämd hardcore med en del vad jag skulle säga experimentella, ja nästan industriella element. Mix av uptempo och downtempo skapar en perfekt dynamik. Jag tycker helt enkelt att de gör det både bra och intressant. Det är mörkt, rått och brutalt. Däremot långt ifrån deras klassiska EP Doomsdays Troops från 1984.

Nuförtiden påminner EATER om band som Biohazard och Madball fast mycket punkigare på något sätt. Sen har dessutom Micke ett skönt driv i sin röst. Trots att det handlar om tung hardcore finns det ändå många melodier. Jag tror det beror på att musiken är så välarrangerad. Gitarristerna får verkligen jobba hårt.

Jag håller nog den inledande låten Nothingness som skivans bästa. Efter introt är det bara pang på och 100% energi. Att skivans åtta låtar når drygt 37 minuter beror på att den sista låten har en speltid på 12 minuter, det kanske är lite väl mastigt. Men förutom det tycker jag att det här är en bra och något annorlunda hardcoreskiva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s