Syndromet – Hjälmsa

27-syndromet

Syndromet – Hjälmsa CD
Contact: Facebook

Jag gillar verkligen DIY-känslan med den här skivan, dels musiken men även omslag och texthäfte, det känns som genuint DIY-pyssel och annorlunda mot de flesta skivor. Syndromet är en duo som består av Lisa och Mattias Lidhäll som tillsammans står för allt av det musikaliska. Det här är faktiskt ganska trivsam indiepop som går i regnbågens alla färger. Det går även att hitta en del singer/songwriter-tendenser.

Jag hade kanske aldrig rent spontant sökt mig till Syndromets musik men nu när den har sökt sig till mig är jag ändå tacksam och jag hoppas att fler kan korsa Syndromets vägar. De står nämligen för något fint och har ett vackert uttryck trots att texterna kan handla om svåra ämnen som våldtäktsmän och nazister. Syndromet behövs verkligen i det här samhället.

Lisas finstämda röst passar både i den långsamma ”Där drömmarna föds” och i den mer punkiga ”Idioter och nazister”. Det är enligt min mening skivans två bästa låtar. Ge Syndromet en chans. Speltiden ligger på 18 minuter. I paketet medföljer även lite extraprylar, jag fick ett Syndrometplektrum och en pin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s