Gummo – Pessimist forever

28-gummo

Gummo – Pessimist forever
Kontakt: Facebook

Jag är ju en 90-talsnostalgiker av rang men grunge är ett stort undantag. Jag har liksom aldrig klarat av den där sega tonen i den genren. Gummo ligger i det facket men det är faktiskt inte så illa eftersom de emellanåt är riktigt tunga och ösiga. Det finns helt klart en punkådra i musiken. Skivan är inspelad hos Tomas Skogsberg i Sunlight och det tror jag var ett bra val.

Gummo är dock mil ifrån tröttsamma band som Soundgarden och Stone Temple Pilots, det är inte den där kommersiella grungen, den som jag avskyr. Som lekman i ämnet skulle jag snarare jämföra deras musik med Nirvanas hårdaste låtar samt addera ännu mer råhet. De stökar faktiskt på riktigt bra och med den där sången som bitvis är på väg att spricka blir det ännu bättre.

Jag kommer förmodligen spela den här skivan ganska sparsamt framöver men jag är övertygad om att det finns en publik för Gummo även långt utanför landets gränser. De 11 låtarna spelas igenom på drygt 27 minuter och känner ni att riktigt hård grungepunk är en passande kopp te kommer Gummo att uppskattas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s