Recension: Varoitus – Helvetin Hardcore

40-varoitus

Varoitus – Helvetein Hardcore LP
Kontakt: Facebook
Religious Vomit Records

Nu var det äntligen dags att få snacka finsk kängpunk. Precis som Rajoitus kommer Varoitus från Sverige, närmare bestämt Motala, men kör på finska. Jag kan tänka mig att östgötarna har spanat in västgötarna en del även om inte Varoitus är lika kaosiga. Introt till första låten Valitse må vara väl beprövat i denna genre och redan där har de fångat mig. Ett par ackord, en harang för att sedan veva igång. Jag älskar det.

Finska är precis som skånska ett alldeles utmärkt språk till d-takts hardcore, jag fattar ingenting men det blir så in i djävulens brutalt. De kör en cover på Kaaoslåten Nukke och det gör de förträffligt, de har transformerat den till sitt egna sound, rått och brutalt. Varoitus spelar ganska klassisk kängpunk och det är i alla fall något som jag verkligen går igång på, dessutom gör de det bra.

Den här skivan är inspelad vid två olika tillfällen, Sid A 2019 och Sid B 2017 och trots att man hör skillnaden i ljudet har Kenko ändå mastrat den bra. Jag föredrar nog låtarna på Sid A, både redan nämnda Valitse och även Yhteiskunta Hajoaa är riktigt feta. Gillar du Totalitär och Dischange ska du utan tvekan ta en titt på Varoitus. 8 låtar på nästan 13 minuter.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s