Recension: Scenic Belly – Då som nu 10″

44-scenic-belly

Scenic Belly – Då som nu 10″
Kontakt: Facebook I scenicbelly@hotmail.com
A Message To You Records

Tiotummare är mitt favoritformat, i all fall rent estetiskt och när dessutom musiken är bra blir det fint som snus. Och jag tycker faktiskt att Scenic Belly är bra med deras rockiga punk på svenska. Som någon sorts korsning av Los Bohemos och Troublemakers. Jag ska erkänna att det tog några lyssningar innan låtarna satte sig men jag är glad att jag hade det tålamodet för det här är verkligen en solid skiva.

Jag har nog bara hört Scenic Belly på engelska tidigare men jag tycker faktiskt att det är bättre nu när de sjunger på svenska. På något sätt når låtarna fram ännu mer och eftersom texterna är väldigt punkiga blir helheten bra. Någon låt skulle möjligen kunna ha kortats ner en aning, men när det är det enda jag kan gnälla över förstår ni att Scenic Belly har lyckats med den här skivan.

Återigen har AMTY Records släppt en intressant punkskiva och nivån på de åtta låtarna är väldigt jämn och hög. Favoritlåtar är Då som nu, Vem fan bryr sig och Jimmy Benzin. Skivan klockar in på 24 minuter och kommer att uppskattas av alla som gillar 80-talspunk och förmodligen även streetpunk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s