Recension: Deny / Böset split-7″

Deny / Böset split7″
Kontakt: Deny Facebook I Hemsida

Kontakt: Böset Facebook I Bandcamp
Flyktsoda Records


Har jag inte sagt det tidigare säger jag det nu. Deny går från klarhet till klarhet. Här har vi tre nya spår som följer upp deras album Dystopia på bästa sätt. Deny står för en fet och rejäl jävla kängpunk som för tankarna till både Disfear och Asocial. Helt underbart med andra ord och skivan bör spelas på hög volym för kräma ur allt ur låtarna.

De får första låtarna spelades in i samma veva som Dystopia medan Fight Back spelades in 2017, den kanske inte är exakt lika fet rent ljudmässigt men alla låtar håller absolut högsta klass. Vilken otrolig energi Deny skapar, de är utan tvekan ett av de bästa banden i denna genre sett över allt tid.

Böset har jag inte hört mycket av tidigare. De bränner också av tre låtar och håller sig till texter på svenska. Deras låtar är både råa och skitiga utan att det blir sönderdistat. Det ord som dyker upp i mitt huvud är kaoshardcore. Det är för övrigt Siken (Giftigt Avfall m.fl) som producerat, därav kaoset kanske? En helt lysande produktion faktiskt.

Sen gillar jag texterna, raden ”rödsvart kamp är det enda rätta” förtäljer att det handlar om antifascistisk anarkopunk/hc. Textraden är hämtad från från Krossa Fascismen som jag tycker är marginellt bättre än de två andra låtarna. Men jösses vilket drag Böset bjuder på.

Allt som allt är det här en svårslagen splitt som kommer att snurra många gånger här hemma. Helt perfekt med två stenhårda band som ändå skiljer sig från varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s