Recension: Anti-Lam Front – Soloalbum CD

Anti-Lam Front – Soloalbum (CD)
Kontakt: Facebook I Bandcamp
Second Class Kids Records


Det var inte så längesen som norska Anti-Lam Front släppte en splitsjua med svenska Headless Frank på Second Class Kids Records. Nu har det uppföljande albumet sett dagens ljus, återigen på SCKR. Det här är 14 låtar som placerar sig någonstans i gränslandet mellan trallpunk och skatepunk, ganska modernt skulle jag säga.

Här saknas varken melodier eller harmonier, det är ett gediget jobb de lagt ner på sina låtar. Däremot kan det bli lite för snällt ibland men jag antar att det är en smaksak. För de som inte har något emot det är Anti-Lam Front ett rent nöjesfält. Norrmännen påminner en hel del om NOFX och Punk In Drublic-perioden, ja det svänger verkligen.

Även om jag gillar det snabba tempot tycker jag att den lugnare låten ”Overtid” är en av skivans bästa spår. Förmodligen för att den sticker ut mest och har till och med lite blås. 14 låtar på ett album kan göra att det tar ett tag innan låtarna verkligen sätter sig. Det kanske är lite därför jag tycker att ”Litt Av En Khan” också tillhör skivans toppskikt eftersom den var med på splitten från förra året. Men, det är en nyinspelning med en gästsångerska den här gången. Gillar man välspelad och trallig skatepunk bör man fylla på sin samling med Anti-Lam Front.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s