Recension: Gefyr – Livsfarlig Ledning 7″

Gefyr – Livsfarlig Ledning 7″
Kontakt: Facebook I Bandcamp
Flyktsoda Records

Gefyr från Hudiksvall är fan riktigt jävla trevliga. Deras halvmeckiga käng/hc slår mig hårt i ansiktet, på ett angeläget sätt. Om vi nu placerar Gefyr i kängträsket så skiljer de sig en del mot det traditionella. Lyssna bara på riffet i titellåten ”Livsfarlig Ledning”. Jag gillar när det sticker ut utan att det blir för krångligt.

Man måste ju ändå ge gitarristen Antti cred för det han gör. Frågan är hur han sätter de sköna insticken live? Förmodligen problemfritt. Här har vi sex låtar som framförallt behandlar den vidriga farsoten som kallas kapitalism. Det är argt och rått men trots att tempot är fint är Gefyr inte det snabbaste bandet jag hört men nog tusan är det tungt mangel ändå.

När det gäller Gefyr har jag faktiskt lite svårt att namndroppa liknande band, de är nämligen inte som alla andra. ”Livsfarlig Ledning” och ”Pröjsa din lyx” tycker jag är de bästa låtarna på en skiva som klockar in på drygt nio minuter. Och ni som reagerade på ”halvmeckigt”, det är liksom inte massa taktbyten och jävligt tekniska gitarrer, utan det är mer insticken och de fnuliga riffen som gör att det inte bara blir rakt rakt över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s