Recension: M:40 – Arvsynd (CD)

M:40 – Arvsynd CD
Kontakt: Facebook I Webb
Halvfabrikat Records


Fan det var alldeles för länge sedan jag lyssnade ordentligt på M:40 och det är ju dumt för jag har alltid hyllat dem. Arvsynd släpptes 2019 på vinyl men är nu återsläppt på CD av Halvfabrikat Records precis på samma sätt som de gjorde med Protesteras album Kampen går vidare. Det jag alltid tyckt om med M:40 är hur aggressiva de är. På deras EP Industrilandskap från 2008 körde de till och med lite entakt. Arvsynd är inte lika forcerande rakt igenom, i stället finns det mer snygga arrangemang men det är fortfarande riktigt rått.

Trots att de har tryckt in mer melodier behöver man inte vara orolig över att det bara ska handla om slingor och onödiga pretentiösa partier, nä höjdpunkterna är många oavsett om man föredrar det snabba eller det mer mörka och tunga. ”Djävulspakten” är en makalöst bra låt, kanske skivans bästa, med ett finfint driv och snygga mollackord. Detsamma gäller ”Din faders blick”. När de släpper på d-takten fungerar det också bra som i ”Handen som gungar vaggan”.

Bakom den där råa crustpunken kan man dessutom höra en del hardcore och black metal och ser man bara till det musikaliska finns det absolut ingenting att klaga på. Det enda jag kan känna är att det kanske är lite för perfekt. Jag saknar lite av själva punkkänslan.

Skivomslaget är riktigt stiligt, det är som en inbunden bok med hårt omslag där texterna finns inuti, som en liten diktbok. Det finns inte något muntert alls vare sig gällande design eller texter. Det är mörker rakt igenom. Helt perfekt med andra ord nu när solen har slocknat för den här gången. Speltiden ligger på 37 minnuter och bör uppskattas om man gillar Tragedy och Skitsystem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s