Recension: V/A Ursäkta Röran Vol.1

Ursäkta Röran Vol.1 – Vi sprängde hela skiten (promo-CD)
Grönpeppar Records. Kontakt: Facebook I Bandcamp

En ny samling har sett dagens ljus och jag måste säga att tanken bakom Ursäkta Röran är riktigt bra. Det handlar om att lyfta fram svenska punkband och majoriteten av dessa 13 band saknar uppbackning i form av skivbolag. Det här är DIY rakt igenom, dessutom med en hel del outgivet material och skivan täcker hela punkspektrumet från trall till råpunk, så som det ska vara på en samling.

Att samlingen bara är släppt digitalt kanske skrämmer många men det här är ett alldeles utmärkt sätt att hitta nya band på. Till och med jag som tycker att jag har hyfsad koll på dagens punkband hittade ett par nya här. Dessutom bevisar den här samlingen vilken kvalitet det finns även bland de mindre kända banden.

C2H6O bjuder på snabb och melodiös käftsmällhardcore samtidigt som Giftigt Avfall och Syrgas levererar rå hardcore. The Past och Blimey kör punkrock på utrikiska medan Norra Hospitalet, Hårdgnissel, Kardborrebandet och Belta 53 väljer att köra sin punkrock på svenska. Sen har vi två akter som kanske inte är renodlad punk, Cartoon Girlfriend drar mer åt grunge/alternative-hållet och Ärkepucko kan jag inte riktigt placera men jag gillar ändå deras feministiska låt Vasaru. Rick Titrö har fått med en folkrockig låt i stil med Traste Lindéns Kvintett och sist ut är Systemkollaps som eventuellt har hämtat influenser från Rövsvett.

Det här är inte bara en bra idé, det är en strålande samling också, av 13 låtar är det bara två-tre stycken som kanske inte riktigt faller mig i smaken, vilka det är spelar ingen större roll. Jag tycker absolut att man kan gå in och lyssna samt supporta de band man gillar. Svensk punk lever!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s