Recension: Kapten Grå – 80-talets barn och föräldrar CD

Kapten Grå – 80-talets barn och föräldrar CD
Kontakt: Facebook
Second Class Kids


Om man ska hitta något positivt med Covid 19 är det kanske att det skapade möjligheter för en annan sorts kreativitet. Precis som Stryparn från Lastkaj 14 har även Kapten Grå från samma band släppt ett soloalbum på Second Class Kids. Att de till vardags spelar i samma band är väl egentligen den enda gemensamma nämnaren, för deras musik skiljer sig markant.

Kapten Grå står för det melankoliska och det finstämda. Som Kristoffer Åström och Christian Kjellvander fast på svenska. Det här är ett väldigt avskalat album med mycket akustiska gitarrer, stråkar och klaviatur där ungefär en handfull låtar är nyinspelningar av något äldre material. En stor del av texterna känns som att de skulle kunna komma från Kapten Grås uppväxtår. Sånt är jag väldigt svag för.

Förutom låten ”Du och jag” som är hämtad från Lastkajs senaste album och Tysta Mari-covern ”Inatt” är de övriga 8 låtarna helt eget material såvida jag inte är ute och cyklar. Och jag måste säga att låtarna är riktigt starka. Det är kanske inte en skiva som kommer att åka fram väldigt frekvent men låtar som ”Bakaträdens dal”, ”Jag vet att du har glömt mig nu” och ”I natt” kommer nog att åka på då och då. Det gäller liksom att vara på rätt humör. Skivan innehåller 10 låtar och spelas på 40 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s