Tragedi Fanzine – Bäst 2020

Då var det dags att summera det märkliga året 2020. Som vanligt har jag plockat ut de 10 bästa skivorna av de jag har recenserat under året. Avsaknaden av livemusik har verkligen kompenserats med nya fantastiska skivor och det känns förjävligt att behöva utelämna en hel hög som egentligen borde varit med. Men konkurrensen var stenhård. Här kommer en nedräkning från plats 10 till den åtråvärda plats 1.

Plats 10. Prescritiondeath – No life 7″ [recension]
Prescritiondeath kickar verkligen igång mina känslor. Det här är brutalt mangel med både hardcore och grindcore inbakat och dessutom väldigt välspelat. Kanske den mest brutala skiva som släppts i Sverige 2020.

Plats 9. Sardo Numspa – För Alltid LP [recension]
Det här är en skiva som verkligen växt, när jag skrev om den i början av året trodde jag inte riktigt att den skulle ta sig in på topp-10. Men då frugan har spelat den väldigt frekvent har den verkligen satt sig. Sardo Numspa är riktigt trevlig skånsk trall/skatepunk.

Plats 8. Grå Vardag – Vanligt Folk CD [recension]
Grå Vardag har tagit ett steg mot Oi-punken med underbara fotbollskörer och hela baletten och de gör det bra. Trots att det inte är samma ös som på föregående skiva finns fortfarande den där punkiga kaxigheten där i texterna.

Plats 7. Cause A Riot – Final Broadcast 12″ [recension]
Finska Cause A Riot berör mig igen, jag tycker de gör sin moderna och melodiösa hardcore så otroligt bra. Det är snyggt, tight och väldigt välspelat med en sångare som är så där desperat som jag gillar. Om man som jag inte har riktigt bra koll på den melodiösa hardcorepunken på 2000-talet kan Cause A Riot vara något att börja med.

Plats 6. Sekunderna – Paradiset EP 7″ [recension]
Det här är också en skiva som växt under året och den har växt rejält. Rak svensk punkrock med en hel del melodier och en poppunkig touch. Jag tror verkligen att det här blir ett band att räkna med i framtiden.

Plats 5. Varoitus – Helvetein Hardcore LP [recension]
Varför göra det svårt när man kan göra det enkelt? Svenska Varoitus spelar enkel och klassisk kängpunk och gör det så bra. Det är den här sortens käng som jag gillar bäst och att de tar sig så högt upp på topp-10 känns bara naturligt.

Plats 4. Dividing The Scene – City Killer 7″ [recension]
Fantastisk old school hardcore från Stockholm. Jag blev så glatt överraskad av den här skivan som verkligen är en riktig hardcoreexplosion. City Killer tog mig med storm och jag längtar verkligen efter att få höra mer av Dividing The Scene.

Plats 3. Hyrda Knektar – Törnar snår och ris 7″ [recension]
Om man gör en låt som ”Törnar, snår och ris”, då ska man ligga på övre halvan av den här listan. Då spelar det ingen roll att en av tre låtar är en Gyllene Tider-cover, de gör nämligen ”Vill ha ett svar” på ett alldeles utmärkt sätt.

Plats 2. Deny – Dystopia LP [recension]
Precis som 2018 tar Deny en hedersvärd andra plats på listan. Den här skivan har snurrat otroligt många gånger här hemma och kommer fortsätta så precis som deras splitt med Böset. Den skivanborde egentligen också ha en plats på den här listan. Jag håller verkligen Deny som det bästa aktiva kängpunkbandet Det här är 26 högkvalitativa minuter med många små men snygga detaljer.

Plats 1. Drip Feed – Insanity 7″ [recension]
Drip Feed har klättrat från Plats 10 (2018) till Plats 4 (2019) för att 2020 ta hem hela skiten. De har varit ett favoritband sedan första gången jag hörde dem. Den här skivan är något mindre skitig än tidigare vilket har splittrat folk. För mig spelar det ingen roll, de förtjänar verkligen en topp-placering med den här skivan. Jag citerar mig själv: ”Har ni letat men inte riktigt hittat det där punkbandet med attityd, råhet och som levererar käftsmällar, grattis nu har ni det och de heter Drip Feed” Grattis till topp-1!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s