Recension: Beforeskin – Digging in my backyard

Beforeskin – Digging in my backyard
Kontakt:
Facebook

Norrländska Beforeskin bildades 2018 och Digging In My Backyard är deras debutalbum som släpptes under hösten 2020. Tillsammans har de tre medlemmarna ungefär en meter långt skägg men det är något som kan diskuteras i ett annat forum. Musiken är ju det intressanta här och jag tycker att Beforeskin har fått till ett bra debutalbum.

Idéerna kanske inte är så originella men ibland behöver man bara släppa loss till en rejäl portion hyfsat enkel streetpunk rock and roll. Det första som slog mig var att både musiken och sången låter otroligt mycket som Prins Carl. Det är ösigt och det är mycket pang på. Kanske går det även att ana lite Misfits. Ibland kan det kännas som att låtarna går in lite i varandra, det är främst sången som blir något enformig. Lite mer dynamik skulle behövas där, växelsång kanske?

Musikaliskt har de i alla fall löst det bra, med bland annat Girls Night Out och Alcohol And Drugs som sticker ut från det övriga materialet. Beforeskin behöver verkligen inte skämmas för den här skivan och det ska bli intressant att höra mer från dom framöver, det ryktas om att de har nytt och hårdare material på gång. Digging In My Backyard innehåller 10 låtar som spelas igenom på 28 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s