Recension: Blixtnedslag – Kalla Känslor (tape)

Blixtnedslag – Kalla Känslor CD
https://blixtnedslag.bandcamp.com/releases
B.E.R Records

Mikael Holm är tillbaka, nu under namnet Blixtnedslag. Jag tycker att det här låter mer intressant än det han gjort tidigare. Här får man liksom Thåström på östgötska. För visst finns det mycket Thåström i Mikael Holms sång, och nu ska jag vara lite vågad och säga att jag faktiskt föredrar Blixtnedslag framför det som Thåström har gjort de senaste 15 åren. Däremot kommer inte Blixtnedslag upp i Ebba-klass. 

Musikaliskt är det inte något nyskapande men det svänger ändå bra och de många rock n roll-riffen får i alla fall mig att vilja dansa. Sen tycker jag det är perfekt med 5 låtar, på det sättet behåller man intresset hela tiden. Jag vill verkligen rekommendera den här skivan för alla som gillar klassisk svensk punk med en touch av rock n roll och powerpop. Bästa spår är den tuffaste låten Spöken i huvudet, men även titelspåret Blixtnedslag är en skön rökare. Speltiden ligger på 12 minuter och kan absolut köras på repeat. 

Låtarna spelades in 2019 i Studio Underjord vilket så klart innebär kvalitet. Låtarna släpptes först på CD men under 2020 kom även den här kassetten ut i en väldigt limiterad utgåva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s