Recension: Total Misär – Bortom mörka hav CD

Total Misär – Bortom Mörka Hav CD
Kontakt: Facebook


Jag har förmodligen hört någon låt med Total Misär på 90-talet men jag minns inte alls hur de lät då. De la ner bandet runt 1996 och bandet låg på is ända till 2018 då de återförenades. Men som de skriver själva är inte det här någon nostalgitripp, det är på fullt allvar där de vill stå upp mot högerextremism och orättvisor. Total Misär, råpunk tänker ni? Inte alls säger jag.

Nej här handlar det snarare om någon blandning mellan Cosa Nostra och Dia Psalma utan att egentligen låta som något av de banden, Total Misär är mycket hårdare. Men det finns utan tvekan en skön 90-tals touch och sånt får ju alltid mig på fall. Men det är liksom ingen lattjolajbantrall vi snackar om. Det är inte trall över huvud taget fast det är på svenska och ganska moll-melodiöst.

Total Misär är lite som Kurt Olvars Rebeller, de ligger lite mellan olika punkstilar så vi kan väl kort och gott bara kalla det punk även om det är ett vitt begrepp. Hur som helst är Bortom Mörka Hav en riktigt bra skiva rakt igenom där titellåten och Uppviglares ord tenderar att vara höjdpunkterna. Det här är en skiva som aldrig får falla i glömska, det är den alldeles för bra för.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s