Recension: Sekunderna – Hjärtat EP 7″

Sekunderna – Hjärat EP 7″
Kontakt: Facebook I Bandcamp
Luftslott Records / Far$ans Pengar Records


Ett av årets mest efterlängtade skivsläpp är här. Visst, jag var inte eld och lågor från början gällande Sekundernas debut-EP från förra året men ju mer jag har lyssnat desto mer har den växt och idag är det utan tvekan en favoritskiva. Hjärtat EP är en alldeles strålande uppföljare fylld av indiepopdoftande punkrock. Jag skulle säga att Sekunderna har ett ganska unikt sound. De har verkligen fått fram något som är både speciellt och intressant. I all enkelhet ska sägas.

Sekunderna är typ som Buzzcocks goes ”nordic noir”. Poppunk med en touch av melankoli. Jag tror att det är just på grund av att det inte är så glatt som gör att musiken träffar mitt i prick även för de som vanligtvis kanske inte lyssnar på fyrtakt och poppunk. På samma sätt tror jag även att Sekunderna är gångbara utomlands trots att de sjunger på svenska.

De tre låtarna når nästan upp till nio minuter. Idag håller jag ”De mörka molnen” som favoritlåt, imorgon kan det dock vara en annan. För skivan är otroligt jämn och sanslöst bra. Då är det bara att börja längta efter nästa skiva då. Tidigare har jag varit tveksam om det skulle fungera på en fullängdare, idag är jag helt säker att det skulle göra det.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s