Recension: Microlaxx – Världens bästa magmedicin CD

Microlaxx – Världens bästa magmedicin promo-CD
Kontakt: Bandcamp I gronpepparsas@gmail.com
Grönpeppar Records


Här har vi nästan åtta minuter helt otrolig kaospunk från ännu ett nytt band som tillhör den nya vågen av unga punkare. Jag älskar att det finns en återväxt och jag älskar musiken. Medan flera av de här unga banden har hämtat sin inspiration från Ebba, Asta och liknande band skiljer sig Microlaxx en hel del. De drar mer mot hardcorepunken och smattrar även på med en del entakt. Trots kaoset låter det ändå riktigt bra. Diana har dessutom en röst som är skapt för den här musiken.

Av de sex låtarna tycker jag bäst om Tortera Mig, det är något i hela sättet som får mig att tänka på Distjej om ni minns dom? De andra låtarna håller utan tvekan samma höga nivå. Det finns en känsla i musiken som påminner om band som Disorder och Tolshock men samtidigt blir det sådan stor skillnad på grund av sången. Skivan avslutas lite otippat med Charta 77 covern Brev från hemmet och det blir en skön kontrast, ärligt talat tycker jag att de gör den bättre än originalet.

Skivan har precis släppts digitalt på det nystartade Grönpeppar Records och kommer att släppas på CD framöver. Siken står bakom mixningen och mastringen vilket som alltid innebär kvalitet. Jag kan inte lyssna mig trött på den här skivan och jag vet att jag för all framtid alltid kommer att rekommendera den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s