Recension: Astmatisk Gapskratt – Blackskatecruststreetpopcorepunk

Astmatisk Gapskratt – Blackskatecruststreetpopcorepunk
Kontakt: Facebook
Second Class Kids Records

Norrmännen i Astmatisk Gapskratt är tillbaka, även denna gång på Second Class Kids Records. Det går inte att säga annat än att det är väldigt välspelat och välarrangerat men jag får inget grepp om den här skivan. Det är otroligt spretigt, vilket skivtiteln skvallrar en hel del om och när sången tenderar att låta falsk och skär sig gång på gång blir det bara jobbigt.

Skivan innehåller 12 låtar, det hade helt klart räckt med hälften. Det finns förvisso delar i några låtar som fungerar bra men jag kan inte plocka ut en hel låt som faktiskt håller rakt igenom. ”Sprukne skjell och knuste glas” blir jag i alla fall inte superstressad bra och där håller till och med sången. Jag uppfattar det som att de delar på sången i bandet och ja, någon i bandet sjunger ju helt ok.

Hur som haver, det är melodiöst så det förslår och jag kan tänka mig att vänner av skate och trallpunk kan gå igång på det här även om inte just jag gör det trots att jag är en vän av skate och trallpunk. Konceptet att baka in så många olika stilar i låtarna visade sig förmodligen att vara mer intressant i tanken än i praktiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s