Recension: M.I.D. – Mata inte djuren

MID – Mata in djuren CD
Kontakt: Facebook
Second Class Kids Records


Jag hade ju svårt för all thrash på förra skivan, det var liksom inte det MID jag mindes från det goda 90-talet. Visst finns det en del thrash på den här skivan också och kanske har jag förlikat mig med det, men nog fan är det mer punk den här gången? Då passar dessutom den MID-karaktäristiska brötsången bättre.

Jag tycker att de radar upp höjdarlåtar på den här skivan. Av de 10 låtarna är det kanske två som inte riktigt faller mig i smaken, de resterande är däremot riktigt bra. Allra bäst är ”Skål”, ”Som du” och ”Öl & Brudar”. I de låtarna far tankarna tillbaka till fornstora dar. Sen att de har utvecklats musikaliskt ser jag bara som positivt.

Det är inte bara musiken som utvecklats, även texterna har gjort det och de är riktigt bra med ett stort allvar som beskriver olika globala problem på ett väldigt klockrent sätt. MID har ett väldigt eget sound, det går liksom inte att namndroppa massa band som låter på ett liknande sätt, för det finns nämligen inga. Just att de har något eget gör dem ju än mer intressanta. Att bara behöva lyssna på några takter och veta vilket band det handlar om är inte alltid lätt, men MID gör det med bravur. För mig känns den här skivan som en stark comeback.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s