Recension: Skogstokig – Här kommer Allanballan CD

Skogstokig – Här kommer Allanballan CD
Kontakt:
Facebook

Här blir vi minsann inte serverade svaren på livets alla svåra frågor. Skogstokig har tagit en annan väg och sjunger bland annat om Vasaskeppet, Klyftpotatis och TV-kockar. Emellanåt är det faktiskt lite småskojigt. Det är liksom mer sjukt än pubertalt även om det dyker upp lite snusk då och då. Jag tror även att det musikaliska bidrar till att det inte blir så barnsligt, Skogstokig spelar rätt svängig och medryckande hardcore. Jag skulle säga att helheten låter mer seriöst än vad det är.

Jag vet inte om ni minns det gamla könsrockbandet Tungt Järn? Till och från låter det nästan som om dom skulle ha börjat spela hardcore, jag vet inte om det har med dialekt eller mixningen att göra. Och just mixningen, sången ligger kanske något för långt fram, enligt mig ska sägas. Och just eftersom den är så gapig och lite distad kan det bli lite enerverande.

Men hur som haver, Skogstokig fyller en funktion, man behöver liksom inte tänka så jävla mycket, det är bara att hänga med. Jag skulle tippa på att de är roligare live än på skiva. Som ni kanske märker är jag aningen splittrad. Allt hänger lite på sin egen dagsform när man lyssnar. Men ett par låtar då och då kan jag ändå rekommendera, och framför allt Krossa Vasaskeppet. Skivan innehåller 11 låtar och har en speltid på 14 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s