Recension: Hedniskt Avfall – Frihetens Grav CD

Hedniskt Avfall – Frihetens Grav CD
Kontakt: Bandcamp I Facebook
Darkcharge Records


Här har vi ett gäng från Stockholm som vet precis vad de håller på med. Nämligen den sedan många år tillbaka populära blandningen av crustpunk och black metal, eller blackened crust om ni så vill. Eftersom jag inte har orkat djupdyka i genren så rotade jag runt lite på Youtube och kan konstatera att Hedniskt Avfall gör det minst lika bra som många andra band. Dessutom får jag känslan av att det inte är precis lika nattsvart som det brukar vara, det är så klart inte särskilt glatt men ja, lyssna själva och avgör.

De fyra låtarna klockar in på ungefär 20 minuter, två av låtarna är på över 6 minuter och jag tycker att de har lyckats med arrangemangen där snabbt blandas med tungt och långsamt på gränsen mot sludge metal, men de balanserar på rätt sida i mitt tycke vilket också gör att jag verkligen gillar de slöa partierna.

Men så klart är de bäst när tempot ökar, sista låten ”Ångest Attack” är fenomenal, gitarrharmonierna är inte att leka med. Jag skulle inte orka lyssna på den här genren dag ut och dag in men vid väl valda tillfällen fungerar det mer än utmärkt och den här skivan kommer jag utan tvekan att återkomma till. När jag kan köra en sån här skiva på repeat och efter några genomlyssningar fortfarande känna en hunger måste ju det bevisa att Hedniskt Avfall faktiskt har lyckats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s