Recension: De Pistolhoters – Det är bara sanningen som svider 7″

De Pistolhoters – Det är bara sanningen som svider 7″
Kontakt: Angry Hudik Records Facebook
Angry Hudik Records


De Pistolhoters, med en kniv på omslaget, jag hittar inte mycket info om detta band som kör under fejkade namn vilket så klart triggar igång konspirationsteorierna, men de verkar i alla fall ha ett gäng år på nacken. Då har jag klarat av de bitarna och kan ta mig an musiken. De kickar igång skivan med ett intro som flirtar med Onkel Kånkel, om det är medvetet eller inte låter jag vara osagt.

Eftersom jag inte hade hört De Pistolhoters tidigare visste jag inte alls vad jag hade att vänta men de här fem låtarna är bland det bästa jag har hört på länge. Svensk old school punkrock med vissa lo-fi-tendenser och med den delade sången, man/kvinna, träffar de mitt i prick. Det här skulle lika gärna kunna vara en skiva släppt av Re-Ken Records för De Pistolhoters påminner om både P-Nissarna och PF Commando. Sången, framför allt den kvinnliga delen gör dessutom De Pistolhoters kaxigare än nämnda band.

Jag kan nästan garantera att den här skivan kommer att nå en topp-10 placering när recensionsåret ska summeras för de här nästan åtta minuterna är helt briljanta. Allra bäst är ”Vad gör du av ditt liv” som är placerad på B-sidan. Det här är en juvel när det kommer till svensk punk som man inte bör missa.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s