Recension: Massmilicja – Zjednoczona Ulica LP

Massmilicja – Zjednoczona Ulica LP
Kontakt: Facebook
Flyktsoda Records

Jag är ju verkligen svag för slaviska språk i punk, jag förstår förvisso ingenting men det har polska Massmilicja löst genom att ha med engelska översättningar av texterna. Precis som med många andra band från öststaterna som har hardcorepunken i grunden svävar gärna Massmilicja gärna ut då och då, det är inte så viktigt att det ska låta ”rätt”. Ett exempel är i den finfina låten ”Sky” där hardcore blandas med skapunk, helt genialt enligt mig.

Jag kan erkänna att jag är för dåligt bevandrad i den polska punken för att jämföra Massmilicja med andra polska band. Men jag har hört tillräckligt för att känna igen den okonventionella touchen, nästan så att det blir någon form av postpunkig då och då. Jag kan även tänka mig att de har hämtat influenser från nordamerikanska Dead Kennedys och D.O.A. Musiken är faktiskt ganska komplex å ena sidan men brutalt bra å andra sidan.

De elva låtarna har en speltid på drygt 34 minuter och bland de bästa låtarna hittar vi redan nämnda ”Sky” men även ”Say You Love Me” som inleder med en Joy Division-liknande intro för att sedan kicka igång i sann Dead Kennedys-anda. Bra ös där. Det är just kontrasten mellan uppskruvat tempo och mer lugnare låtar/partier präglade av en hel del gitarrslingor som gör det så bra. Skivan är släppt på Flyktsoda Records och det är ju en garant för kvalitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s