Recension: Planet Trash – 2020 LP

Planet Trash- 2020 LP
Kontakt: Facebook I Hemsida

Om det är något gott som pandemin har fört med sig är det all musik som skapats under den här skitperioden. Det här albumet är ett perfekt exempel på det. I brist på att spela live låste Planet Trash in sig i replokalen vilket resulterade i ett album med 16 nya låtar på svenska rakt igenom. Och jävlar vilken hitkavalkad det blev.

Det är snart 30 år sedan jag hörde Planet Trash för första gången och de har alltid funnits i mitt medvetande även om jag inte hört så mycket av det de har släppt sedan mitten av 90-talet. Men nu är det slut med det för den här skivan kommer nämligen att spelas ofta. Hardcorepunken får stå något åt sidan för att istället ge utrymme till ett underbart punkös med riktigt, riktigt bra texter. De nämner själva att skivan handlar om Sverige 2020 och det går inte att missa. Det är nästan Asta-klass på texterna.

Överlag påminner den här skivan en del om Asta Kask utan att för den delen vara någon kopia, men läs då bara inte in trallpunk i det hela för vad jag menar är tempofylld och arg punk. Låten Suicidsvall är i mina öron helt fulländad. Då och då dyker Ylva Dybeck upp på sång vilket lyfter skivan ännu mer. Jag vågar nog säga att det här är det bästa Planet Trash har släppt. 16 låtar på 36 minuter där utöver ”Suicidsvall” även ”Vill inte vara här”, ”Alkad”, ”Försent” och ”Idioternas parad” bara är några av hitlåtarna. Det här är en sån där skiva man absolut inte bör missa.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s