Recension: Ursäkta Röran Vol.2 CD

Ursäkta Röran Vol 2 – Vi fick fel adress
Kontakt: Facebook I Bandcamp
GrönPeppar Records


Samlingar har alltid legat mig varmt om hjärtat så jag är riktigt stolt över att ha gjort omslaget till den här samlingen. GrönPeppar fokuserar på att slå hårda slag för svensk punk och vilka fantastiska band det finns i det här landet. Här kommer en snabb genomgång av skivan.

Skräp inleder med lite melodiöst ös som doftar en hel del 90-tal och de band som var influerade av Asta Kask. Den här låten skulle kunna vara hämtad från valfri samlingskassett från den tiden förutom att texten är minst sagt aktuell och handlar om pandemin.

Kronofogden bjuder på en minuts desperat hardcoremangel. Jag har inte hört särskilt mycket med dem tidigare men när det dyker upp så här låter det riktigt bra.

Madam Skam då, jag tycker det här är lite svårdefinierat där ena foten står i det alternativa och den andra i någon slags punk/new wave. Men det är den fantastiska sånginsatsen som får mig att fullständigt älska Madam Skam.

Urarta lirar alternativ rock vilket inte är riktigt min kopp. Däremot tycker jag om den mörka känslan i låten. Kanske kunde sången vara lite högre mixad.

City Saints ft. Blomman river av en riktig klassiker, Du e plast är en riktigt fin punklåt. Kanske hade det varit roligare om de gjort något annorlunda av den. Nu kan man lika gärna lyssna på originalet istället.

White Monkey, ja det är väl inte någon särskilt originell rockig punk. Visst är det välgjort och så men det ger mig inte så mycket. De är förmodligen roligare live.

Skogstokig är ett minst sagt tokigt band från Småland. De sticker ut bra här med sin något märkliga hardcore. För övrigt är SM i Ryggdunk en strålande titel.

Comminor kanske sticker ut mest på skivan, dock inte på något bra sätt för jag kan inte säga att funkinslag funkar skitbra i punk. Electroprylarna har jag dock inget emot och de snabba partierna är klart bäst. Jag tror att den här låten kommer spelas mer på radio än här hemma.

Svårmodet harvar i folkpunkträsket och jag har väldigt svårt för stora delar av den här sortens folkpunk men Svårmodet tillhör ändå ett av de bästa banden jag hört. Sköna melodier men jag skulle vilja ha lite mer power i produktionen

Last Climb är ett av de bästa bidragen på den här skivan. Det är något extra bra med käng/hc när det dyker upp på samlingar som blandar mycket bland olika punkstilar. Jag vill höra mer av Last Climb nu.

Kjoltyg dyker ner någonstans i 80-talets new wave. Det finns bra sådan och det finns brutalt dålig sådan, Kjoltyg gör det bra. Gåshuden kommer när sångerskan går från ett poppigt sound till att ta i. Intressant band helt klart.

Planet Trash medverkar med en låt som blev över när de spelade in sin senaste LP. Vilket punkös de bjuder på, så här bra har inte Planet Trash låtit sedan mitten av 90-talet.

Ruter Dams Orkester är sist ut och jag tycker det finns någon 80-talskänsla här. Rockig poppunk med riktigt bra sång. Jag skulle gärna höra mer av Ruter Dam för att få en klarare bild av hur de låter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s