Recension: Terror 83 – Demo

Terror 83 – Demo (Kassett)
Kontakt: Facebook
Grönpeppar Records

Jag skulle inte vara riktigt ärlig om jag påstår att jag har superkoll på den brasilianska punkscenen, det som dyker upp först är ju så klart Besthöven men Fofào och hans gäng spelar ju kängpunk så det går inte att jämföra. Skit samma, Terror 83 från Malmö sneglar snarare mot hur hc/punken lät i Brasilien på 80-talet och efter att ha youtubat lite är jag helt med i matchen och förstår att det inte alltid behöver vara så snabbt och rått samtidigt som musiken är rätt primitiv. Men oavsett min okunskap i just det här ämnet vill jag bara skrika ut högt hur jävla bra Terror 83 är.

Den här demon är släppt på kassett av Grönpeppar Records och på något sätt tror jag att det passar perfekt med just en kassett. Det första jag tänker på är alla de där banden man fick höra via samlingskassetterna som Delirium Tremens-Marko släppte. Terror 83 hade varit ett självklart bidrag där. För det finns en lite svajig känsla i soundet, som att det är hämtat direkt från en kassett från 80-talet. De har helt enkelt fått till en genuin produktion.

Hälften av de 10 låtarna är eget material medan resten är covers. Det egna materialet är så pass bra att jag inte hade haft något emot om de bara hade kört eget. Men jag kan tänka mig att coverlåtarna är lite av en hyllning till de band de själva influerats av och jag gnäller verkligen inte för det är fem låtar som de gör riktigt bra. Jag behöver sådan här punk ibland, det behöver inte vara helt perfekt och tekniskt jämt och ständigt. Av de egna låtarna tycker jag att ”Tem Que Acabar” är bäst. Sen ska även Rebecka ha en eloge för förträfflig sång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s