Recension: Surt Sa Räven – Surt CD

Surt Sa Räven – Surt CD
Kontakt: papa_franz@hotmail.com
Papa Teach Records


Surt Sa Räven beskriver sig själva som fyra grabbar som gillar grogg, snus, kaffe och punk. Musiken då, den pendlar mellan att låta aningen tramsig till mer seriös. Det är svårt att få ett riktigt grepp om vad de vill eftersom låtarna skiljer sig en hel del men det kanske är just det som är poängen? Vad jag däremot faller för är melodierna som fäster väldigt snabbt och det känns faktiskt lite allsångskompatibelt då och då. Surt Sa Räven jobbar mot två mål, dels att försöka återskapa soundet på Onkel Kånkels Kalle Anka Suger Pung samt att rula scenen. När det gäller Onkel Kånkel är det totalt ouppnåeligt. Att rula scenen är däremot inte ett helt omöjligt mål.

För att nå dit finns det väl lite att jobba med även om ”Ta mig bort” är ett steg åt rätt riktning för det är fan en riktig punkdänga. Även den lite poppigare ”Ålder har ingen stil” och Oi-rökaren ”Alena” svänger bra. Den sistnämnda är mer eller mindre en cover av Bishops Green-låten ”Alone” fast på svenska. Totalt innehåller skivan 9 låtar plus ett intro. Den sista låten är också en cover, Patti Smith den här gången och Surt Sa Räven har döpt den till Rock’n’roll-Blatte.

Den här skivan innehåller onekligen både toppar och dalar men framför allt innehåller den en bra dos obskyr punk. Vill man ha något annorlunda är det Surt Som Räven som gäller. Jag tror att de har vad som krävs att faktiskt göra något riktigt bra men frågan är om det skulle vara lika intressant om det var skitseriöst? Kör bara vidare pågar. Ja just ja, all sång levereras på skånska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s