Recension: Giftigt Avfall – Känsliga varnare tittas 7″

Giftigt Avfall – Känsliga varnare tittas 7″
Kontakt: Facebook I Bandcamp
Anti Ljudkvalité Wreckords

Favoritmanglarna är tillbaka med 11 nya låtar och jag vet inte om det är mitt humör eller om det faktiskt är så att jag känner av lite mer struktur i låtarna än tidigare? Men annars är allt som vanligt med skitförbannad hardcorepunk. Jag har namndroppat massa gamla svenska råpunkband tidigare när jag har skrivit om Giftigt Avfall och jag tror att ni vet vad det handlar om nu.

Giftigt Avfall har haft lite omsättning i bandet som just nu består av trumor, två gitarrer och sång. Ingen bas alltså, det hade så klart varit intressant att höra hur det hade låtit med en basist, men vafan det finns ju ingen anledning att ändra på ett vinnande koncept. Känsliga varnare tittas har i alla fall seglat upp som min favoritskiva med Giftigt Avfall. Det är svårt att sätta fingret på vad det är men den känns lite mer varierande, som till exempel ”Kokt Kuk” som skiljer sig mot det vanliga manglet.

Jag har verkligen tyckt om Giftigt Avfall från början och det är kul och kanske lite intressant att jag bara tycker att de blir bättre och bättre. Visst gillade jag det där ultrakaoset på första EPn men tycker ändå lite bättre om det sound de har nu. Det är ju trots allt fortfarande rått och brutalt som fan och Kängvall skriker skiten ur det mesta. Favoriter på den här skivan är ”Ett klot av aska” och ”Vad lever ni för?” Sen är ju gitarrgnidarsolot i ”Dummast styr” helt underbart och det finns en hel del av den varan i låtarna. 200 ex pressade så det är bara att se till att hinna hugga ett ex.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s