Recension: It’s A Riot – New impressions fast CD

It’s a riot – New impressions fast CD
Kontakt: Facebook

It’s a riot från Umeå har hunnit släppa sin fjärde skiva och trots det är det här min första bekantskap med bandet. Två av medlemmarna återfinns även i The Social Bombs som jag har skrivit om tidigare och det finns absolut likheter mellan de båda banden. Men framför allt tycker jag att det finns likheter med tidiga Rancid, kanske framför allt med den självbetitlade sjuan från 1992. Ett annat band jag tänker på är Guttermouth även om inga är lika hurtiga som Guttermouth.

Det känns i alla fall som det är den amerikanska punken som It’s a riot sneglar mot. Låtarna är ganska raka och kanske inte superoriginella hela tiden vilket kan tendera till att bli lite enformigt men i det stora hela finns det inte mycket jag kan klaga på. De låtar som jag absolut kommer att lyssna på framöver är ”Change of state” som är skivans bästa låt, men jag gillar även ”Caffeine” och ”Gotta Get It Right”, det är två låtar som sticker ut lite mer.

För att nörda ännu lite mer får jag lite vibbar från Millencolins demo Goofy från 1993, om det är låtmaterialet eller produktionen kan jag dock inte säga. It’s a riot får i alla fall helt klart godkänt från min sida. Med lite mer originalitet hade jag blivit helt nöjd, men ge dem en chans ifall du gillar streetpunkig punkrock.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s