Recension: Broken Ribs – Together We Stand

Broken Ribs – Together We Stand
Kontakt: Facebook I Bandcamp
C33 Tapes


Käftsmällhardcore från Kiruna! De här låtarna släpptes på Bandcamp i slutet av 2016 men har nu hittat in på kassett via C33 Tapes. Hade jag inte vetat att de är från Kiruna skulle jag nog chansat på Boston, för det finns vissa likheter med typ Jerry’s Kids och Negative FX. Trots att musiken flirtar en hel del med 80-talets hardcore tycker jag även att det finns lite 90-tal, jag tänker en hel del på Aus-Rotten och kanske lite på Wolfpack.

Jag föredrar den där hardcorepunken där metal och chugga-chugga lyser med sin frånvaro. Istället får vi en hel del stök, som om tidiga The Hellacopters skulle spelat hardcore. Att produktionen inte är svinbra kan nog vara ett plus, det gör att musiken får den där old school-känslan, eller en livekänsla om man så vill. Låtarna som är nio till antalet, vilket inkluderar ett intro är korta, den längsta är 1.38 minuter, men de är laddade med en stor portion intensitet.

Även om det här är nio bra spår tror jag ändå att Broken Ribs gör sig bättre live, den energin de har i musiken når inte riktigt hela vägen fram. Jag är ju lite sugen att stage dajva från vardagsrumsbordet men får inte den sista kicken att verkligen göra det. Hur som helst svänger det bra, ”Forced To Fight”, ”Together We Stand” och ”Pressurized” sänger lite extra mycket i mina öron. Återigen ett intressant släpp från C33 Tapes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s