Recension: Wrong Band – Let’s Go 7″

Wrong Band – Let’s Go 7″
Kontakt: Facebook
Grönpeppar Records


Efter att ha kampanjat en hel del på sociala medier har nu Wrong Band skivdebuterat med en sjutummare släppt på Grönpeppar Records. Här snackar vi female fronted punkrock med goda portioner ös och melodier. Skivan inleds med Roadtrip som är en riktig pepplåt och enligt mig skivans bästa. Problemet blir kanske att de med den låten lägger ribban väldigt högt, med en så bra låt har de övriga tre bitarna svårt att nå samma nivå. Men både Worst Bitch och Few Minutes håller ändå bra höjd.

Sen har vi det där med den fjärde låten, en GES-cover som förvisso är omskriven till engelska, jag förstår inte riktigt varför de tar med en cover när de kan göra så kompetent musik själva. För mig blir den bara ointressant. Men ja ja, det handlar om en låt av fyra och är absolut inget som sänker helheten. Ser man just till den musikaliska helheten så känns det som att Wrong Band inget annat vill än att köra en USA-tour, för musiken låter väldigt amerikansk och det ska inte tas som kritik på något sätt.

Jag var nog först med att säga det tror jag, Wrong Band påminner väldigt mycket om No Doubt, kanske främst genom Jesses sång men även i melodierna. Det finns inslag av både pop och rock i deras punk samt en 90-tals touch, jag kan inte riktigt beskriva den men jag får ändå flashbacks från 90-talet och det är ett gott betyg när det kommer från mig. Det här är utan tvekan en fin debut, det ska bli intressant att följa Wrong Band och se var de tar vägen, eftersom musiken är ganska lättsam och medryckande blir jag inte förvånad om de når långt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s