Recension: Lastkaj 14 / Fruktansvärld

Lastkaj 14 / Fruktansvärld – Pengarna eller livet
Kontakt: Lastkaj 14 Facebook I Fruktansvärld Facebook
Second Class Kids

Lastkaj 14 har minsann inte legat på latsidan under coronapandemin. Förutom att både Kapten Grå och Stryparn släppt varsitt soloalbum har de gjort flera livestreamade spelningar samt knåpat ihop en och annan ny låt. Sju av dessa låtar hittar vi på den här splitten med Fruktansvärld. Den inleder väldigt vemodigt i samma anda som de låtar Kapten Grå körde på sitt soloalbum. Ganska smart enligt mig, för när Allting är pengar tar vid blir det en trallpunkexplosion deluxe med blås och allt, punk och blås hör verkligen ihop.

Lastkaj har ju verkligen sitt vinnande vapen, det där med den delade sången, deras röster passar så bra ihop och de kan arrangera låtarna på ett sätt som inte många andra kan. Vi mot dom är ett bra exempel när Stryparn och Bulten kör växelsång samt sjunger tillsammans i refrängen. Av de sju låtarna på den här skivan måste jag lyfta fram Leva Loppan men framför allt Vinster i välfärden som har en refräng som doftar så mycket DLK. Jag erkänner att jag haft en sval inställning till Lastkaj 14 tidigare men de blir bara bättre och bättre.

Fruktansvärld då? Jo men de har ju redan en fördel, de är från Gästrikland precis som Radioaktiva Räker och Död TV. Och det är bland de banden vi kan placera Fruktansvärld. Det här är riktigt klassisk trallpunk, som en resa direkt tillbaka till 90-talet. Och jag klagar verkligen inte, visst hade jag tröttnat på trallen när 90-talet slog om till 00-tal, men nu 20 år senare känns det fräscht igen och Fruktansvärld gör det riktigt bra.

De här sju låtarna är skolboksexempel på hur trallpunk ska göras och man kan riktigt höra hur Fruktansvärld älskar den här musiken. Sen blir det ju ännu mer Radioaktiva Räker tack vare dialekten. Den inledande låten Solitär Misär är nog den bästa, kanske för att jag kan höra en hel del Cosa Nostra i den. Men ni fattar, gillar man trallpunk gillar man Fruktansvärld, så är det bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s