Recension: Communist Youth League – Tape

Communist Youth League – S/t Tape
Kontakt: Facebook I Soundcloud
Total Positivity Records

Den här kassetten innehåller låtar från bandets tre tidigare EP’s, en samling helt enkelt. Communist Youth League bildades 2013 och huserar uppe i Kiruna. De kan väl enklast beskrivas som synthpunk. Min kunskap i ämnet är begränsad men det kanske gör att jag går in med helt öppna sinnen när jag drar igång kassetten. Och jag tycker faktiskt att det här är skitbra. Låtarna och dess finfina melodier trollbinder mig snabbt.

Det här må låta konstigt men i de fyra första låtarna från 2018 vill jag dra paralleller till svenska Death By Horse. Det kan vara något med fraseringarna i sången samt melodierna som gör att jag känner en likhet trots att soundet mellan de två banden skiljer sig väsentligt. I det stora hela känns Communist Youth League som väldigt punkig dark wave.

Jag har sagt det förut men det är så fantastiskt när man upptäcker något nytt och jag är så tacksam att Alex skickade den här kassetten. Jag kommer helt klart ha Communist Youth League i tankarna framöver när jag skapar musik. Jag är även tacksam att det inte är särskilt mycket 80-talsproduktion på trummorna (trummaskinen). Låtar som ”Material”, ”Until The Break Of Dawn” och ”Beneath The Light” skulle jag kunna köra på repeat 24/7. Kassetten är gjord i 50 ex så skynda på, låtarna finns även att streama på diverse ställen.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s