Recension: Young Rich & Pitiful – So she said / He’s got everything

Young Rich & Pitiful – So she said / He’s got everything
Kontakt: Facebook

Nu var det ett tag sedan jag hörde något från det band som jag nominerat till rock and roll-tronen i Dalarna och då ska man veta att det finns väldigt mycket rock and roll i Dalarna. Men nu har i alla fall Young Rich & Pitiful spottat ur sig två nya låtar och som vanligt handlar det om en hel del energi där det känns som de plockat bitar ur både protopunken och postpunken och blandat det med garage, beat och power pop. Som ni hör placerar man inte Young Rich & Pitiful i enbart ett fack, jo det skulle vara deras eget fack.

Jag skulle vilja säga att den inledande låten So She Said är en av bandets bästa låtar hittills. Och jag har sagt det förut, känslan i musiken påminner väldigt mycket om The Only Ones, när den där 60-talspopen smälter samman med den tidiga punken. Medan So She Said är lite mer energisk är He’s Got Everything lite mer psykedelisk, båda låtarna har dessutom sköna gitarrslingor som man kanske inte lägger märke till vid första lyssningen, men det är två väldigt snyggt arrade låtar.

Om du vet med dig att du gillar alltifrån The Zombies till Dead Boys så ska du utan att tveka kolla upp Young, Rich & Pitiful. Jag tycker att de gör sin grej riktigt bra och är pepp varje gång det dyker upp något nytt från Dalagänget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s