Recension: Herr Gårman – Meddelande till allmänheten LP

Herr Gårman – Meddelande till allmänheten LP
Kontakt: Facebook


Det har gått ett par år sedan jag skrev om Herr Gårman och deras EP Frånvarande som jag gillade otroligt mycket. Nu har de tryckt ur sig en väldigt snygg LP med 10 nya spår. Här har vi svensk punk av den absolut bästa sorten som kan sålla sig bland band som Psykbryt, Sällskapsresan, Grå Vardag och så vidare. Förnäma band om du frågar mig. Herr Gårman bjuder verkligen på en uppvisning i svensk punk. Sen har vi ju skånskan också, som alltid sitter som handsken på handen när vi snackar punk.

Och utan att vara trallpunk på något sätt har Herr Gårman väldigt mycket sköna melodier. Öl påminner ju till exempel väldigt mycket om Lars Demian, Festival har lite psychobilly i sig och Fuck You går i baktakt. De vågar verkligen experimentera en hel del och utfallet är både briljant och dynamiskt. Här blir det verkligen inte en enda tråkig sekund. Här finns ös och energi, en del lekfullhet och låtar att båda sjunga med i och vifta med näven till. Ja men lite som ett piggare Köttgrottorna kanske?

Ärligt talat var jag lite osäker på hur Herr Gårman skulle kunna följa upp den finfina Frånvarande EPn men de fortsätter i samma spår och det känns som ett vinnande koncept. De 10 låtarna klockar in på runt 25 minuter och skivan kommer snurra ofta här hemma. Jag vill verkligen rekommendera den här LPn, dels för att den är bra som bara den men även för att stötta bandet som släppt skivan själva.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s