Recension: Rotten Flag – The band from the pubs LP

Rotten Flag – The band from the pubs LP
Kontakt: Bandcamp

Göteborgsgänget Rotten Flag har något riktigt bra på gång här med sin klassiska punkrock. Tyvärr kastar de bort en stor del av potentialen genom texterna. Skivan skulle ha släppts på ett brittiskt bolag men de backade på grund av just den anledningen som enligt bandet handlar om ren sarkasm. Jag kan helt klart förstå grejen men är inte särskilt imponerad. Vissa delar känns till och med lite pinsamma, och som sagt är det synd, för Rotten Flag skulle annars kunna vara en arvtagare till typ Voice Of A Generation.

Sen behöver kanske sången tyglas lite också, den är liksom falsk rakt igenom. Men energin är det däremot verkligen inget fel på och låtarna i sig har nog knappast några problem att dra igång en sömnig publik. Och sen finns det ett och annat spår av den där klassiska Göteborgspunkrocken i Rotten Flag, den som har ett eget ID med typ Trubbel och Troublemakers.

Rotten Flag hämtar säkerligen en del influenser från England 1977 och jag gissar på att skivtiteln är en ordlek med Peter And The Test Tube Babies låt Banned From The Pubs. Jag kan även tänka mig att både Anti-Nowhere League och Major Accident har en viss påverkan på hur Rotten Flag låter. Fan, det här skulle ju kunna vara så bra, det skulle helt enkelt kunna vara hitlåtar rakt igenom. Murder Town och All Dressed Up kommer jag i alla fall att ta med mig. Överlag är B-sidan bra mycket bättre än A-sidan. Ni får väl ge dom en chans, det kanske är jag som är humorbefriad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s