Recension: Lastkaj 14 – Plan B

Lastkaj 14 – Plan B
Kontakt: Facebook I Hemsida
Second Class Kids Records


Lastkaj 14 måste väl tillhöra ett av landets mest produktiva band. Förra året släppte de Speglar och Rök och i samband med den inspelningen spelade de även in låtarna till den här skivan. Utöver det har dessutom splitten med Fruktansvärld nyligen släppts. Man kan säga att det flyter på bra för Lastkaj och det tummas verkligen inte på kvaliteten.

Materialet på den här skivan ligger någonstans mellan Becksvart och Speglar och rök. Deras lekfullhet har fått flytta en aning på sig till förmån för den något mer hårdare och ångestfyllda sidan, en sida som Lastkaj 14 behärskar fullt ut, det hörde vi ju på Becksvart. Men bäva inte, melodierna finns givetvis kvar.

Något jag inte gått in på så ofta när jag skrivit om Lastkaj 14 är texterna och det är ju lite av ett tjänstefel av mig. Men precis som alltid är de väldigt välskrivna, det känns som att det ligger mycket tanke bakom dem och jag blir riktigt berörd av Gråzonens Dimma. Skivan innehåller 6 riktigt starka låtar, något extra plus på ”Det är inte jag” samt ”Viker in årorna” men jag tycker att alla låtar egentligen ska ha något extra plus.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s