Recension: The Mickerz – Spelar det nån roll om jag är ful?

The Mickerz – Spelar det nån roll om jag är ful?
Kontakt: Facebook
Second Class Kids Records


Det här skulle ju kunna vara kvalitet rakt av om man ser till vilka som ligger bakom The Mickerz. Vi har Martin ”Mart” Hällgren på trummor och bas samt David Persson på gitarr, att räkna upp alla band de varit och är en del av skulle krascha internet, sen har vi den för mig något mindre okända Mikael Janatuinen på sång och gitarr. Jag vill så gärna gilla The Mickerz men det går inte riktigt. Det river inte på något sätt, det blir mer som ett handtag istället för famntag, klapp eller kyss.

Musikaliskt låter det väldigt mycket som DLK men sången är för gnällig och låter då och då på gränsen till falsk. De väldigt få partier där Mart sjunger är skivans behållning. Sen ska även David ha en eloge, han är en riktigt grym gitarrist. De här grabbarna har faktiskt ett till band, Up To Speed som egentligen låter likadant fast med engelska texter och när trallpunken förvandlas till skatepunk låter det helt plötsligt riktigt bra, sången fungerar mycket bättre där.

Den här skivan innehåller 12 låtar svensk punk och jag är övertygad om att den kommer att gå hem i en hel del stugor men för mig passerar den mest som en parentes trots att jag gillar genren. Speltiden ligger på drygt 32 minuter och två låtar sticker ut, ”Finns inget kvar” är skivans bästa låt och ”SMS-lån” påminner om den gamla Asbest-klassikern ”Som ett löv”. Ni som gillar Pennywise och DLK, ge den här skivan en chans, förhoppningsvis gillar ni den mer än jag. Ös och melodier är det i alla fall ingen brist på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s