Recension: Grå Vardag – Bara punk inget tjafs

Grå Vardag – Inget tjafs bara punk
Kontakt:
Facebook

Jag gillar Grå Vardag, så pass mycket att de tog en plats på min topp-10 över förra årets recenserade skivor. Men vad har egentligen hänt med ljudet på den här skivan? Jag vet inte om det är dålig eller bara konstigt mixat eller både och. När Punkrocksång dök upp på en blandad punkspellista lät det som om den var inspelad med mobiltelefon i jämförelse mot låten innan. Nåväl, jag ska inte analysera sönder det.

Ser man till låtmaterialet går det helt klart att känna igen Grå Vardag från förra årets skiva ”Vanligt folk”, kanske lite för mycket till och med då det känns som det blir en del upprepningar. Nu låter det ju som att jag tycker att allt med den här skivan är skit. Så är det verkligen inte, jag gillar de här låtarna lika mycket som deras tidigare material. Framför allt tycker jag om körerna som kan hittas i bland annat Åldras med stil och Vikingarock.

Bortser man från ljudet så är Grå Vardag både fyndiga och bjuder på riktigt skön streetpunk där man inget annat vill än att skråla med i refrängerna och jag ser fram emot spelningen i mars 2022. Jag tror att de här låtarna kommer att göra sig mycket bättre live. Den här skivan innehåller 9 låtar och ja, jag är lite besviken men försöker ändå att ta med mig de positiva delarna, som till exempel körerna, texterna, det allsångsvänliga och melodierna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s