Recension: Brainwasher – Vicious Circle LP

Brainwasher – Vicious Circles LP
Kontakt: Facebook I Bandcamp
Flyktsoda Records


Jag är inte helt säker på var gränsen går mellan grindcore och death metal och även om jag får vissa vibbar av det gamla dödsbandet Desultory så blir de ju totalt söndermanglade av Brainwasher. Ja det finns så klart dödstendenser men för mig är Brainwasher ändå grind. Det första jag måste säga är att omslaget förmodligen är årets snyggaste, fullträff där.

Brainwasher hämtar sina influenser från bland annat Repulsion och Napalm Death och visst kan man höra det. Men jag gillade produktionen på deras EP från 2018 bättre, den kändes råare och punkigare på något sätt. Den här skivan tycker jag drar något mer mot Brutal Truth. Hur som helst är det här ren perfektion även om det gärna hade fått vara lite skitigare.

Jag blir förvånad om inte den här skivan tas emot väl i grindvärlden. Skivan innehåller 17 låtar och jag gillar verkligen den Nasum-doftande ”Money and Power” samt den något crustigare ”Witch Hunt”. Och till sist får vi inte glömma texterna, det här är ju en genre som har utvecklats åt alla möjliga håll, en del mer tramsiga än andra, men Brainwasher söker sig till rötterna och är väldigt politiska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s