Recension: Järncell – Är du nöjd nu

Järncell – Är du nöjd nu
Kontakt: Facebook
Gaphals Records


Jag ska erkänna att jag har haft dålig koll på Järncell, jag kan ha hört någon låt här och där tidigare. De bildades i alla fall 2016 och det här är deras andra album. Skivan innehåller nio låtar och det här är trallpunk i dess renaste form. Det går liksom inte att missa då fem av låtarna kickar igång med en gitarrslinga alternativt gitarrsolo.

Jag skulle gissa på att Järncell har lyssnat en hel del på de klassiska banden som DLK och Räserbajs men även Björnarna. Det är faktiskt så att Björnarnas sångare är med och gästsjunger på Skuggor som jag tycker är skivans bästa låt. Överlag är kvaliteten god även om jag personligen känner att sången är lite för snäll då och då. Musikaliskt är dock Järncell klanderfria.

Ja det finns flera fina bitar här, som Monstret, Greta och Idioterna finns överallt. Men, varför gjorde de den där covern på Gärdestads Eiffeltornet? Jag hoppas eller låtsas att det ligger lite ironi bakom det. Hur som, här har vi nästan 30 minuter trallpunk, de kanske inte når samma klass som Lastkaj 14, Björnarna och så vidare men det är helt klart en solid skiva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s