Recension: Ursäkta Röran – Men vem fan bryr sig?

Ursäkta Röran – Men vem fan bryr sig? CD
Kontakt: Facebook I Bandcamp
Grönpeppar Records


Då har Grönpeppar Records släppt ännu en samling som bevisar på vilken kvalitet och bredd det finns inom den svenska punken. Jag tänkte fokusera lite extra på några av bidragen. Först ut är stenhårda Tre som bränner av en old school USHC-dänga och gör det riktigt bra. Mormor Kommer är också bra, framför allt den desperata sången.

Sen har vi då SmåJävlaFötter vars låt är helt underbar, kanske skivans bästa? Jag vet inte vad jag ska jämföra den med men det är 100% attityd, mycket tack vare sången och sen blir det nästan lite Broder Daniel i refrängen, missa inte! Bonni Pontén från Asta Kask gör en vacker och lågmäld version av Dom får aldrig mig, jag gillar den väldigt mycket.

Karykatur tillhör också ett av de bästa banden på samlingen, här har vi hardcore med en hel del melodier men sannerligen inte på det glada sättet, det är ett jävla bra mangel helt enkelt. Detsamma kan man säga om Microlaxx, jag är så tacksam för att det här bandet finns. Stor Som Lola imponerar också på mig med deras hurtiga punkrock.

Elvira Bira ska så klart också nämnas, de bjuder alltid på ett gott sväng med fina melodier. Utöver dessa band hittar vi även Blood Runs Red, Punktering, Unbearable Error, Toxic och Mental Istid. De här banden når inte riktigt hela vägen fram i mitt tycke och smak. Men i det stora hela är det här en solid samling och något som bör stödjas. Punken lever!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s