Recension: The Past – You are fucked in the head 10″

The Past – You are fucked in the head 10″
Kontakt: Facebook I Bandcamp
Grönpeppar Records

Jösses, den här skivan kickar verkligen igång rejält med den GBH-doftande No Means No, tempofylld och stenhård punk/hc av bästa kaliber. Sen till andra låten Drugs går det att känna igen The Past lite bättre, de spelar ju en rätt rå form av punkrock vilket är lite av deras signum. Sen kommer ju den stora överaskningen Do You Really Wanna Live Forever, en skalåt som jag tror att många hade varit utan, dock tillhör jag inte den skaran. Dels tycker jag om låten och dels är det som sagt en överraskning som jag tycker tillför en hel del.

Skivan innehåller 12 låtar och det är ju The Past vi snackar om, de kör vidare i samma stuk de alltid kört, det vill säga snabb och hårt utan att kompromissa särskilt mycket. Det är egentligen bara sången som jag inte tycker flyter på lika bra som på tidigare skivor, den känns liksom lite ansträngd. Men det är absolut ingenting som stör helheten.

Jag kan ju tänka mig att gubbarna i The Past har lyssnat en hel del på typ Varukers, Chaos UK och The Partisans genom åren, för det är ju och har alltid varit där de är och nosar. Det känns som att The Past alltid har varit väldigt uppkäftiga och grejen är ju att de fortsätter på det spåret. Kompromisslöst som sagt. Låtarna på den här skivan växer verkligen varje gång jag lyssnar och dessutom sätter sig refrängerna riktigt fint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s