Recension: Mähälium – AVD C4

Mähälium – AVD. C4
Kontakt: Facebook
C33 Tapes


Mähälium är ju ett band som varit med ett tag, förvisso med en längre frånvaroperiod men nu kör de på som om inget hade hänt. Nu har deras senaste release släppts på kassett av det intressanta kassettbolaget C33. Med låttitlar som ”Gaffa mig på en napalmbomb”, Stans Sid & Nancy” och ”När dumheten rövknullar förståndet” vill jag att låtarna ska vara lika intressanta som titlarna men tyvärr berör det här inte mig särskilt mycket. Det är verkligen inte dåligt men för mig flyter bara låtarna förbi.

Det känns som det är exakt samma tempo i varje låt, det blir liksom ingen dynamik. Det är bara i ”Vittnesbörd” som de har dragit ner på tempot en hel del, kanske för att få in folkmusikmelodin på ett snyggt sätt. Det är nog kassettens bästa låt eftersom den skiljer sig så mycket mot resten av materialet. Hur som haver handlar det här om svensk punk i stil med Asta Kask och Strebers.

Jag tror med all säkerhet att dessa låtar kan gå hem i stugorna men tyvärr fångar de inte mig trots att det osar en hel del 90-tal vilket brukar vara en kvalitetssäkring, i alla fall för mig. Kassetten är limiterad till 50 ex och oavsett vad jag råkar tycka om musiken är det som C33 Tapes kassettutgåvor något som man bör supporta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s