Recension: Mormor Kommer / Böset split-7″

Mormor Kommer / Böset split-7″
Kontakt Mormor Kommer: Facebook I Bandcamp
Kontakt Böset: Facebook I Bandcamp
Flyktsoda Records


Hade jag bara hunnit med att recensera den här skivan i slutet av 2021 då den släpptes hade den absolut tagit en plats på min topp-10. Nu blev det inte så men den är verkligen en kandidat att räkna med till det här årets topplista. Flyktsoda fortsätter med andra ord att släppa kvalitetsmusik.

Mormor Kommer är ett ganska nytt band från Västra Götaland och fan, de påminner lite om mitt gamla band Diskent, det säger förmodligen inte er så mycket men om jag säger att vi var väldigt influerade av 80-talsbanden med MOB 47 i täten så kanske det går upp ett ljus. Det handlar om halvkaosig d-takt där låtarna är uppbyggda på samma sätt som nyss nämnda MOB 47, tempot är dock något lugnare. Och jag kan faktiskt uppskatta att det inte alltid är snabbast som vinner. Sen är sången så bra, desperat och rätt speciell. Det här är ett sånt där band som jag tycker ska bli väldigt intressant att följa. Stark debut!

Böset då, de gjorde ju bland annat en riktigt fin insats på splitten med Deny som även den släpptes på Flyktsoda Records. Precis som Mormor Kommer medverkar de med tre låtar och här är tempot mer uppskruvat. Jag får någon form av 90-talskänsla av Böset, jag tänker på huset i Björsared anno typ 1997, eller Bollnäspunken. De är svinarga vilket hörs i både text och musik, jag tycker att Böset är ett av de ledande banden i den här genren just när det gäller texter. Det här är riktigt rå hardcorepunk man inte tackar nej till. Och sist men inte minst, det finns en Göteborgstouch som genomsyrar Bösets sida, lyssna så får ni höra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s