Recension: Bleachdrinker – Icon 7″

Bleachdrinker – Icon 7″
Kontakt: Bandcamp
Flyktsoda Records

Alltså det här är löjligt bra power violence från Stockholm, framför allt A-sidan vars inledande låt ”Rot” är så mäktig där entakt blandas med stenhård hardcore. Är det meningen att man ska bli glad av sånt här? Jag fylls verkligen av välbehag långt in i själen. De har liksom plockat russinen ur både grindcore och hardcorekakan och satt ihop det på bästa sätt. Toppat med en brutal och desperat sång som är mer hardcore än grindcoregrowlig och det faller i alla fall mig i smaken.

Det är verkligen inget fel på B-sidan, det är väl egentligen bara den lite mer experimentella låten ”Guilt” som jag tycker stör den annars perfekta helheten. När jag lyssnar på Bleachdrinker är det kanske ett band som jag tänker lite mer på än något annat, nämligen det japanska Fuck On The Beach. Sen går det väl att hitta likheter med typ Dropdead också.

Jag skulle vilja säga att den här skivan är beroendeframkallande, det är liksom bara att flippa sida gång på gång. De allra mest beroendeframkallande låtarna är tidigare nämnda ”Rot” men även den mer hardcorebaserade ”Pray”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s